DEPO

Minden egy helyen! Budapest nyugati részén található logisztikai park, amely közvetlen kapcsolódással rendelkezik az M1 és M7 autópályákhoz.
+ -

Információk

Az Autóker Holding Zrt. a budapesti ingatlanpiac egyik legnagyobb befektetője és fejlesztője. A részvénytársaság befektetései közt kiemelt szerepet töltenek be az ipari és logisztikai létesítmények. Az Autóker Holding Zrt. a törökbálinti DEPO Logisztikai Központ alapítói közé tartozik. A törökbálinti DEPO Logisztikai Központ az ország elsőként megnyílt és azóta is meghatározó szerepet betöltő raktárvárosa. A raktározási, disztribúciós, szállítmányozási központ gyakorlatilag Budapest vonzáskörzetének nyugati kapuja. A DEPO ugyanis páratlan adottságokkal rendelkező területen, az M1-M0-M7-es autópályák csomópontjában található, területén pedig a MÁV ipari főútvonalához közvetlenül csatlakozó iparvágány épült. A törökbálinti Depo ma már 550.000 m2-en terül el


Magyarország legnagyobb raktárterületének részeként a legismertebb cégeknek biztosít helyet. A DEPO-ban jelenleg 125.000 m2 raktár található, a cégvezetés pedig további 40.000 m2 új raktárterület felépítését és bérbeadását tervezi. Az új, szerkezetkészen átadásra kerülő többfunkciós raktárak különlegessége, hogy méretben és kialakításban is maximálisan a bérlők igényeihez alkalmazkodnak, alapterületük ugyanis 900 m2 és 5.000 m2 közt variálható, beépítésük pedig a bérlő igényei szerint alakítható. A logisztikai piacon szokatlan, viszonylag kis alapterületű raktár a komplett termelő tevékenységet végző cégek számára ideális, akik így egyhelyben bonyolíthatják a gyártást, a csomagolást, a raktározást, valamint az összes adminisztrációs tevékenységet. A DEPO területén ugyanis valamennyi igényt kielégítő postahivatal, bankfiók, étterem, ingyenes parkoló, sőt Budakörnyéki  Vámhivatal is található. A DEPO egyedülálló módon saját mozdonnyal is rendelkezik, így biztosított az iparvágányon haladó vasúti kocsik telephelyen belüli mozgatása is


Emellett lehetőség van közvetlen tehergépjárműre történő átrakodásra, az áru fedett, illetve szabadtéri átmeneti tárolására és átcsomagolás illetve komissiózás után történő raktározásra vagy továbbszállításra.A DEPO külföldi beruházók bevonásával, a tulajdonosok üzletviteli-, cégvezetési-, logisztikai- és marketing tapasztalatai révén tovább gazdagítja a DEPO Raktárvárost és olyan cégek számára tette már vonzóvá, mint a Drogerie Markt, az Autóker Holding, a Militzer+Münch, a Roche Magyarország Kft, a B. International Kft, az Ikea a CBA-BBK Raktár, Talentum, Masped, HRP vagy az MTA. A DEPO sikerének záloga a kiváló közlekedési adottságok mellett a komplett szolgáltatás biztosítása és az egyedi bérlői igényekhez való maximális alkalmazkodás, miközben a Mescsán Béla vezette cég a költségek folyamatos racionalizálásával igyekszik szolgáltatásait partnerei számára versenyképes díjakon nyújtani.


 Fő tevékenysége, mint szolgáltató:


•     Raktárak bérbeadása


•     Közüzemi szolgáltatások nyújtása


 Árbevételi struktúrája ezekből a tevékenységekből tevődik össze.


A DEPO és az elmúlt években a DEPO Logisztikai Központ Kft. többségi tulajdonát megszerző Autóker Holding Zrt. tervei közt szerepel a fűtési rendszer korszerűsítése. Megvalósult a biztonsági térfigyelő rendszer kiépítése, emellett pedig folyamatos az úthálózat, iparvágány és a közműhálózat fejlesztése.


A Társaság saját maga (saját pénzügyi eszközökből) biztosítja a felújítás és beruházási tevékenységét.


Egy kis történelem:


1972-ben alakult az első olyan vállalat, amely a Depo Város   megvalósítására szerveződött. 1978-ban létrehozták a Depo Közös Szolgáltató Vállalatot, melynek célja az állami szektorban működő nagykereskedelmi vállalatok raktári (nagybani) kiszolgálása volt. Az SZKV. jogutódjaként a Depo Logisztikai Központ Kft. ugyanazzal a céllal alakult a 90-es években. A rendszerváltást követően az Állami nagyvállalatok helyét privát tulajdonú vállalatok vették át. A tulajdonosi területi szerkezet a 90-es években a következő képpen alakult: az 550.000 m2 teljes területből 150.000 m2 fűtött raktárként és 30.000 m2 konténer terminálként működik. A Depo Logisztikai Központ Kft-t 9 tulajdonos birtokolja, melyből 90%-a önálló raktári tulajdonnal rendelkezik. A Depo Logisztikai Központ Kft. megalakulása óta a mindenkori tagvállalatoknak és az idegen tulajdonú raktáraknak a közüzemi szolgáltatását és a logisztikai központ teljes üzemeltetését biztosítja. Az Autóker Holding Zrt. megvásárolta az 1972-ben alapított, akkor még egyedülálló raktár és logisztikai központ, a törökbálinti Depo Logisztikai Kft. 9,09 %-os üzletrészét a Skála Ingatlanhasznosító Rt., az üzletkötéskori nevén még Centrum Áruházak Kereskedelmi és Szolgáltató Rt.-től, majd további üzletrészeket szerezve ma a Depo legnagyobb tulajdonosává vált. A Depo Kft-t igazán értékessé viszont az teszi, hogy jelentős fejleszthető területeket birtokol. A társaságnak több multinacionális logisztikai vállalkozás mellett (Valad Kft., Henimarc Kft., B-International Ingatlanhasznosító és Logisztikai Kft., Drogerie Markt Kft) olyan, a hetvenes évek elejéről "örökölt" alapító közintézmények is kisebbségi tulajdonosai, mint az Országos Széchenyi Könyvtár, vagy a Magyar Tudományos Akadémia.

Térkép