Király Udvar

Érdeklődöm

Az Autóker Holding Zrt. második belvárosi beruházása, a Király Udvar Budapest egyik kiemelt jelentőségű részén, a Király utca és Székely Mihály utca sarkán épült fel. 


A 3 nyolcemeletes épületben 143 lakás került kialakításra a vevői igényeknek megfelelően széles méretválasztékban. Az épületek ellipszis alakú belső udvart ölelnek körbe, mely két szintből, a felső függőkertből, az alsó pedig pihenőparkból áll.
A lakások teraszainak kovácsoltvas korlátjai visszafogott díszítéssel utalnak az egykor itt állt klasszicista épület kerengőjének korlátjára, és egyben tagolják is a homlokzatot.
Amikor a Király Udvar helyén álló épületek évekkel ezelőtt állaguk vészes romlása miatt kiürítésre, majd bontásra kerültek, előkerült az a két, 19. századból származó tűzfalreklám, amely a néhai Grossmann Mór és Kristóffy & Németh kereskedését hirdeti. Mivel a tűzfalra festett hirdetések leválasztására, konzerválására nem volt mód, az Autóker a korabeli hirdetményeket szakszerűen letakarta, a róluk készült fotót a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeumának fotótárában helyezte el, Király Udvar aulájában pedig 2x1 méteres valósághű olajfestmény kiállításával őrzi a két néhai kereskedés emlékét.

Információk

  • 143 lakás
  • 0 szabad lakás
  • 0 parkolóhely
  • 0 szabad parkolóhely
Térkép

Kapcsolat


e-mail cím * (email cím megadása kötelező)
telefonszám (érvénytelen)
visszahívást kér?

üzenet