Szinyei Merse Ház

Érdeklődöm

Egy ház a Belváros szerelmeseinek. A Szinyei Merse Pál utca 13. és Szondi utca 51-53. szám alatt épült meg ez a 200 lakásos társasház. A közel 3685 m2 nagyságú telek beépítésének terveit Kolbe Tibor, a Promega építésziroda vezető tervezője készítette.


Az építkezéssel  párhuzamosan zajlott annak a homlokzatfelújítási munkának az előkészítése, amelynek során a Terézvárosi Önkormányzat és az Autóker Holding Zrt. közösen újította fel a Szinyei Merse Pál és a Szondi utca összesen tíz házának homlokzatát.


A terület a Kodály körönd, a Podmaniczky utca és az Andrássy út vonzáskörzetében található. Tömegközlekedése kiemelkedően jó, több buszjárat, troli és a Földalatti segíti a központba jutást. Minden alap és szakszolgáltatás gyalog vagy pár megállóra megtalálható. A 3 épületből álló projekt egy közel 3.685 m2 nagyságú telken létesült.


A kilencemeletes ’Ház a Szinyei Merse utcában’ társasház lakásainak teljes alapterülete összesen 14.000 négyzetméter. Az épületben 200 lakás került kialakításra, a legkisebb másfél, a legnagyobb négyszobás, azonban épültek két és háromszobás otthonok is. A lakások mérete 47 m2-től 137 m2-ig terjed. Az épületek által közbezárt udvaron két különálló díszpark lett kialakítva. A házban az Autóker Holding Zrt.-től már megszokott módon egy kétszintes, 220 férőhelyes mélygarázs is megtalálható, ami nem elhanyagolható szempont a belváros lakóinak. Az utcafronton 5 üzlet továbbá az épületen belül fitness terem, a belső kertben pedig zöld pihenőövezet került kialakításra, melyhez ilyen módon, ritkaságként a belvárosban is kisebb kertkapcsolatos lakások csatlakoznak. A biztonságot 24 órás portaszolgálat szavatolja.


A ház több, más belvárosi fejlesztéssel együtt, élő tanúbizonysága annak, hogy a modern építészet remekül összhangba hozható a régi épületekkel, városrészekkel, amennyiben megfelelő anyagok kerülnek felhasználásra.

Információk

  • 200 lakás
  • 0 szabad lakás
  • 0 parkolóhely
  • 0 szabad parkolóhely
Térkép

Kapcsolat


e-mail cím * (email cím megadása kötelező)
telefonszám (érvénytelen)
visszahívást kér?

üzenet